Filesonic (1)

Duurzame kamerplanten

Waarom het planten van kamerplanten belangrijk is en hoe je ze op de juiste manier verzorgt

Kamerplanten zijn niet alleen voor decoratie. Ze hebben veel voordelen voor je huis en je gezondheid, en ze kunnen je zelfs helpen geld te besparen op je stookkosten!

Er zijn veel voordelen aan het hebben van kamerplanten in huis. Ze kunnen de luchtkwaliteit verbeteren door zuurstof af te geven, ze kunnen helpen de lucht te zuiveren van gifstoffen en ze kunnen zelfs het stressniveau verlagen. Kamerplanten zorgen er ook voor dat een kamer er gastvrijer en uitnodigender uitziet.

Kamerplanten moeten regelmatig worden bewaterd, maar niet te veel. De grond moet vochtig zijn, maar niet nat of droog. Het is belangrijk om ze om de paar weken te bemesten met een uitgebalanceerde meststof met de helft van de sterkte van wat wordt aanbevolen voor buitenplanten.

Soorten kamerplanten die langer meegaan

Kamerplanten zijn een geweldige manier om leven in huis te brengen. Ze kunnen ook de luchtkwaliteit van uw huis verbeteren en het meer als een thuis laten voelen.

Er zijn veel soorten kamerplanten die geen zonlicht nodig hebben, waardoor ze perfect zijn voor mensen die niet veel tijd hebben om planten te verzorgen of ramen hebben die niet veel zonlicht krijgen. Deze planten omvatten:

– Ficus erythroxylon (ook bekend als huilende vijg)

– Anthuriums

– Afrikaanse viooltjes

– Philodendrons

Hoeveel licht hebben kamerplanten nodig?

De hoeveelheid licht die een kamerplant nodig heeft, is afhankelijk van het type plant. Cactussen hebben bijvoorbeeld minder licht nodig dan de meeste andere planten.

Er zijn een paar manieren om de hoeveelheid licht te meten die uw kamerplanten ontvangen. Een manier is om een indoor kweeklichtmeter te gebruiken, die de foot-candles (FC) meet. Een andere manier is om met je hand te meten voor zonlicht – als je warmte op je hand voelt, dan is er genoeg zonlicht voor je planten.

Wat is de beste manier om je kamerplanten water te geven?

Kamerplanten zijn goed voor je huis en je gezondheid. Ze kunnen helpen de lucht in je huis te zuiveren, je te voorzien van het broodnodige groen en je humeur te verbeteren!

De beste manier om kamerplanten water te geven, is ervoor te zorgen dat ze niet te nat worden. Dit betekent dat je ze minder vaak water geeft dan een tuinplant. U kunt de grond ook regelmatig controleren om er zeker van te zijn dat deze vochtig genoeg is.

 

Gerelateerde blogs