Filesonic (1)

Wat zijn de populairste musicals tot nu toe?

Musicals zijn er in allerlei soorten en maten. Van klassiekers zoals The Phantom of the Opera tot hedendaagse hits zoals Hamilton, er is voor elk wat wils. In deze blog gaan we kijken naar de populairste musicals tot nu toe. Deze musicals hebben de harten van miljoenen mensen over de hele wereld veroverd en blijven een belangrijk deel van de popcultuur. Dus, pak een kopje koffie en neem plaats want hier komen enkele van de beste musicals die je niet mag missen!

 

1. Les Misérables: Les Misérables is een van de meest populaire musicals ooit. Gebaseerd op het boek van Victor Hugo, vertelt de musical het verhaal van Jean Valjean, een vrijgelaten gevangene die zijn leven probeert te veranderen. Met hits als “I Dreamed a Dream” en “On My Own”, heeft Les Misérables de harten van miljoenen mensen veroverd sinds de eerste uitvoering in 1985.

2. The Phantom of the Opera: The Phantom of the Opera is een klassieker die sinds 1986 op West End en Broadway te zien is. Het verhaal gaat over een geheimzinnige figuur die verliefd wordt op Christine, een jonge zangeres. Het nummer “The Music of the Night” is ongetwijfeld een van de meest iconische nummers uit de geschiedenis van de musicals.

3. Cats: Cats is een unieke musical die zich afspeelt tussen een groep zwerfkatten die elk hun eigen verhaal hebben. Het was de langstlopende musical op Broadway totdat The Phantom of the Opera zijn plaats innam. Met hits als “Memory” is deze musical een van de meest populaire musicals tot nu toe.

4. Wicked: Wicked is een musical die zich afspeelt in het Land van Oz en vertelt het verhaal van de Wicked Witch of the West en haar relatie met Glinda, de goede tovenares. Het nummer “Defying Gravity” is een hoogtepunt in de musical en heeft menig publiek over de hele wereld geraakt.

5. Hamilton: Hamilton is een van de meest recente musicals die de harten van het publiek heeft veroverd sinds de première in 2015. Het verhaal vertelt het levensverhaal van Alexander Hamilton, een van de grondleggers van de Verenigde Staten. Met een mix van hiphop, rap en traditionele showtunes heeft Hamilton de musicalwereld op zijn kop gezet en talloze prijzen gewonnen.

Musicals zijn een belangrijk onderdeel van de popcultuur en deze vijf musicals zijn enkele van de populairste tot nu toe. Of je nu fan bent van klassieke musicals of juist houdt van hedendaagse hits, deze musicals hebben voor elk wat wils. Van Les Misérables tot Hamilton, deze musicals blijven een belangrijk deel van onze cultuur en blijven nieuwe generaties veroveren. Dus, waar wacht je nog op? Boek kaarten voor een van deze shows en ervaar zelf waarom deze musicals zo populair zijn geworden!

Gerelateerde blogs